Wil je ook deelnemen aan het onderzoek?

Laat hier van je horen!

Hoe kan je het onderzoek helpen?

Word co-onderzoeker

Heb je zin om ook aan het stuur te zitten van ons onderzoek? Solliciteer dan als co-onderzoeker en stuur ons een mailtje!

Vul onze vragenlijst in

Vul samen met je begeleider onze online vragenlijst in over sociale media.

Neem deel aan ons gratis vormingstraject!

Praat samen met anderen over sociale media en online hulp. Leer bij over het thema.

Ben je student?

Wil je vanuit je opleiding je inzetten voor personen met een verstandelijke beperking? Neem dan deel aan ons onderzoek!

In de kijker: ontmoetingsdag op 13 mei

 
Door de coronacrisis hebben meer en meer cliënten en hulpverleners hun weg gevonden naar digitale media. Toch zien we in de praktijk dat deze sector vaak nog met vragen zit. Wat zijn online tools die personen met een beperking kunnen gebruiken? Hoe kan de digitale wereld de thuisbegeleiding aan personen met een verstandelijke beperking ondersteunen? Welke tools en apps bestaan er zoal voor deze doelgroep? (o.a. rond zelfredzaamheid of psychisch welbevinden). Zit je zelf met specifieke vragen en uitdagingen omtrent deze thema’s? Kom dan naar onze ontmoetingsdag op 13 mei te Gent rond digitale inclusie bij personen met een verstandelijke beperking.

 
Programma:

 

13u: Onthaal – kennismaking met een hapje en een drankje: op een leuke en lekkere manier leer je anderen en het thema kennen.
13u30: Workshop online tools voor personen met een beperking: je leert verschillende online tools kennen en hoe je deze kan gebruiken. We staan ook stil bij hoe online hulp voor jou een meerwaarde kan zijn.
14u: Voorstelling draaiboek inclusief onderzoek: ons project hebben we samen met personen met een beperking vormgegeven. Tom Degrie, co-onderzoeker van het project, staat ons te woord. Daarnaast stellen we ook ons draaiboek voor waarin we tips en tricks meegeven in hoe we inclusief met personen met een beperking kunnen werken.
14u45: Vragen stellen en netwerkmoment

 
Tijdens deze ontmoetingsdag op 13 mei van 13u tot 15u te Gent (Clemenspoort vzw, Overwale 3) staan we met z’n allen stil rond onze ervaringen van online hulp. We leren andere mensen kennen met een beperking die ook in ons project zijn gestapt en praten samen rond dit thema met een hapje en een drankje. Iedereen die over dit thema wilt bijleren en babbelen is welkom.

 
Meer info over de ontmoetingsdag en de inschrijflink vind je hier.

 
Bij vragen kan je contact opnemen met: nathalie.drooghmans@ucll.be