Wil je ook deelnemen aan het onderzoek?

Laat hier van je horen!

Hoe kan je het onderzoek helpen?

Word co-onderzoeker

Heb je zin om ook aan het stuur te zitten van ons onderzoek? Solliciteer dan als co-onderzoeker en stuur ons een mailtje!

Vul onze vragenlijst in

Vul samen met je begeleider onze online vragenlijst in over sociale media.

Neem deel aan onze panels

Praat samen met anderen over sociale media en online hulp.

Ben je student?

Wil je vanuit je opleiding je inzetten voor personen met een verstandelijke beperking? Neem dan deel aan ons onderzoek!

In de kijker: GRATIS vormingstraject

 

Nu we met z’n allen zo veel mogelijk thuis moeten blijven is face-to-face contact met cliënten vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. Hoe los je dat op? Welke online omgeving is geschikt om met je hulpverlening verder te gaan? Zit je cliënt met vragen of zie je zelf door de bomen het boos niet meer? Neem dan nu samen met je cliënt deel aan het vormingstraject Iedereen Meedia, een GRATIS vormingstraject rond online hulpverlening voor personen met een verstandelijke beperking die begeleid zelfstandig wonen.

 

Programma:

 

22/03 – 26/03: Webinar rond online hulpverlening

 

29/03 – 31/03: Eerste individuele sessie

 

Concrete vragen van de cliënt worden beluisterd en er wordt een digitaal profiel van de cliënt opgemaakt. Hoe online of offline ben jij?

 

26/04 – 28/04: Tweede individuele sessie

 

Op basis van het profiel dat in de eerste sessie werd opgemaakt, en de concrete vragen van de cliënt maken jullie een cliëntreis doorheen een aantal online tools die zinvol zouden kunnen zijn om de vraag van de cliënt te beantwoorden. Er wordt zeer concreet bekeken hoe online hulpverlening een meerwaarde kan zijn in het hulpverleningsproces van de cliënt. Cliënten kunnen ook zeer concrete digitale vaardigheden aanleren en het internet leren kennen.

 

25/05: Terugkommoment met alle deelnemers.

Bij vragen kan je contact opnemen met: nathalie.drooghmans@ucll.be