Blog van Tom

Visie over sociale media en het belang van het onderzoek

 

Wat ik vind van sociale media en online hulp? Ik vind sociale media bij personen met een beperking goed. Maar ik wil mensen ook waarschuwen, want iemand die nog nooit op facebook is geweest, die moet ook oppassen wat die erop zet, want facebook is iets wat iedereen kan lezen. Bv. iemand die nog nooit op facebook heeft gezeten, kan soms zijn adres erop zetten. Daarom vind ik dat belangrijk dat iemand die nog nooit op facebook heeft gezeten, moet weten dat sociale media ook gevaarlijk kan zijn. Ik zit al van 2008 op facebook, maar ik ben ook iemand die zich hierin interesseert. Ik volg ook een cursus mediawijs met Konekt vzw, toen ik die kans kreeg, wou ik die niet laten schieten. Ik heb nog altijd geen spijt dat ik dat doe. Ik heb al dingen meegemaakt op sociale media en ik weet dat als je veel op facebook zet, dat je daar bewust mee moet omgaan. Ik vind dat belangrijk. Ik heb ook al geleerd dat ik mijn profiel moet beveiligen, maar dan nog krijg ik verzoeken van mensen die ik totaal niet ken. Idem met Instagram. Dan zeg ik: die ken ik niet, dus weg. Daarom zeg ik dat het belangrijk is om mediawijs te zijn en wil ik hier graag meer over weten. 

Nathalie Drooghmans
nathalie.drooghmans@ucll.be
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.